Apex Legends tips & tricks – Watsson

Vi har tidigare skrivit om att det i den andra säsongen av Apex Legends skulle introduceras en ny karaktär vid namn Watsson. Då den andra juli nu har passerat och den nya säsongen har börjat, har vi också hunnit sätta händerna på mer information om den nya karaktären. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av tips och tricks som du kan använda när du spelar som Watsson i Apex Legends.

 

Hämta casinoerbjudanden

En introduktion till Watsson

Som tidigare nämnts är Watsson den senaste karaktären i Apex Legends. Hennes fullständiga namn är Natalie ”Watsson” Paquette och hon är dotter till spelets ledande elingenjör, vilket gör att hon har kunnat studera hennes fars manualer och böcker inom ämnet sedan väldigt unga år.

Genom att läsa hennes fars manualer och böcker fann hon också sitt kall när hon var ung. I samband med detta utvecklades hon också själv till en väldigt skicklig elingenjör. Något som också återspeglas i hennes egenskaper.

Watssons taktiska egenskap kallas för ”Perimeter Security” och innebär att hon kan bygga ett elektriskt staket som skadar och slöar ner fienden. När du spelar som Watsson får du själv placera ut de stolpar som skapar elektriciteten. Du kan placera ut upp till 12 stolpar.

Lagkamrater kan springa igenom staketet utan att ta skada, medan fienden skadas och slöas ner. När någon av era fienden springer igenom staketet får hela laget en signal om att någon passerat det.

Karaktärens ultimata egenskap kallas för ”Interception Pylon” och innebär att hon kan placera ut en elektrifierad mast som skjuter ner inkommande missiler, granater och liknande. Lagkamrater som befinner sig i närheten av den skyddande masten kommer också upptäcka att deras shields repareras.

Sist men inte minst har vi Watssons passiva egenskap, vilken kallas för ”Spark of Genius”. En spännande och annorlunda egenskap som eliminerar cooldown-tiden på hennes ultimata egenskap. Med andra ord kan den alltså användas direkt efter att Spark of Genious har utnyttjats. 

Lär dig mer om Watsson och hennes historia genom denna video:

Tre tips när du spelar som Watsson

1. Dra nytta av signalerna från Perimeter Security - Om du är en erfaren Apex Legends spelare, är du troligtvis medveten om att ping-funktionen är en av spelets viktigaste. Genom att vara lite kreativ när du använder Watssons taktiska egenskap kan du dra nytta av signalerna som staketet utgör från fienden.

2. Spela med rätt karaktärer – Som du säkerligen också är medveten om ifall du har spelat Apex Legends tidigare, gäller det att man sätter ihop ett lag som innehåller karaktärer som kompletterar varandra väl. Med tanke på att Watsson är något av en passiv karaktär, bör hon inte kombineras med exempelvis Lifeline. Hon gör sig bättre med offensiva heroes som Bloodhound eller Gibraltar.

3. Skapa ett ”safe-house” med Perimeter Security – Om du och dina lagkamrater blir överrumplade eller också måste återhämta er, kan Watssons taktiska funktion komma väl till pass. Genom att placera ett elektriskt staket vid ingångar till en byggnad, kan ni snabbt och smidigt skapa ett safe-house.

Har du dessutom en lagkamrat som spelar som Wraith kan denna framkalla en portal som snabbt tar dig och dina kamrater från platsen. Perfekt om det blir lite väl hett om öronen!

Avslutningsvis

Där har du det – tre hjälpsamma tips och tricks som du kan använda när du spelar som den nya karaktären Watsson i Apex Legends. Om du vill lära dig mer om andra karaktärer eller aspekter av spelet, kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar inom ämnet: