Recension: Nighthawk X6S Tri-band WiFi Mesh Extendeder

Som streamer och gamer är det viktigaste av allt att utrustningen och uppkopplingen till internet fungerar felfritt. Något som kan vara särskilt utmanande om du använder dig utav trådlös internetuppkoppling. För att lösa detta problem har Netgear nyligen lanserat en range extender som vi tänkte berätta mer om i denna artikel!

 

 

Utmaningar med trådlös internetanslutning

 

De flesta hushållen har idag stora problem med sin trådlösa internetanslutning. Man upplever att uppkopplingen är både dålig och inkonsekvent i vissa delar av hemmet. I vissa svåråtkomliga områden i ditt hem kanske det inte ens går att ansluta till internet, så kallade WiFi-dödzoner.

 

 

Då de flesta hushållen idag innehåller flertalet smartphones, surfplattor och datorer som alla använder det trådlösa nätverket, är det inte heller ovanligt att det upplevs som väldigt långsamt och laggar. Inte minst om du spelar och streamar!

 

Det hjälper inte heller att många utav dagens lösningar är svåra att installera samtidigt som de fungerar väldigt dåligt. Ett vanligt misstag som många gör är att investera stora pengar i en helhetslösning som delar upp nätverksfördelningen på flera enheter, vilket gör användningen krånglig och uppkopplingen dålig.

 

Som tur är finns det nu en bättre lösning…

 

 

Nighthawk X6S WiFi Range Extender

 

Som nämnts I början har Netgear nyligen lanserat en WiFi range extender som gör ditt nätverk både snabbare och starkare. Något som bland annat är möjligt eftersom den kraftfulla enheten är utrustad med patenterad FastLane3-teknik som ger dig maximala hastigheter upp till 3Gbps. Perfekt när du ägnar dig åt streaming och gaming!

 

 

Nighthawk X6S är i dagsläget den kraftfullaste och mest avancerade tri-band WiFi extendern på marknaden och även innehåller ett 5GHz band med upp till 1,7Gbps för att utöka hastighet och räckvidd till samtliga uppkopplade enheter.

 

Det bästa utav allt? Den kan användas med samtliga routers!

 

Så fungerar det

 

Netgears rangeextender är dock inte bara kraftfull, den är också enkel att använda och är kompatibel med samtliga WiFi routers. Äger du dessutom en router med WPS-funktion har du även möjlighet att installera allt med ett enda knapptryck!

 

Väl installerad skapar Nighthawk en sömlös och snabb internetuppkoppling i hela hemmet med samma namn (SSID) som din router. Något som inte är möjligt med andra extenders som istället skapar flertalet separata nätverk som kopplas bort och återansluts beroende på vart du befinner dig.

 

 

Tack vare Nighthawks Smart Roaming funktion är detta problem ett minne blott. Med Smart Roaming är du hela tiden ansluten till ett och samma nätverk, vilket gör att du alltid kan njuta av sömlös streaming och gaming, oavsett var i hemmet du befinner dig!

 

Teknisk specifikation

 

WiFi-teknik: 802.11ac

 

WiFi prestanda: AC3000

 

Frekvensband: Band 1 – 400Mbps @2.4GHz – 256QAM, Band 2 – 866Mbps @5GHz – 256QAM, Band 3 – 1733Mbps @5GHz – 256QAM.

 

Antal Ethernet portar: 4st á 10/100/100 Ethernet portar med automatisk avkänningsteknik

 

Antal USB-portar: 1 USB 2.0 port

 

Nyckelfunktioner:

 • Innovativt Tri-band WiFi med FastLane3-teknik
 • Ett och samma WiFi namn
 • Kompatibel med samtliga modemrouters
 • Smart Roaming kopplar automatisk dina mobila enheter till den starkaste anslutningen
 • Extrema hastigheter med upp till 3Gbps. Smart Connect väljer det optimala WiFi-bandet för varje individuell enhet
 • Multi-User MIMO (MU-MIMO) möjliggör parallel strömning av data till flera enheter
 • Quad-core processor ökar prestandan för bättre 4K-streaming och gaming.
 • Sex högpresterande antenner för optimal prestanda
 • Fyra Ethernet portar för anslutning till trådbundna enheter som tv-apparater
 • ReadySHARE USB-port för snabb anslutning till USB-skrivare
 • WiFi Analytics App för Android enheter, vilket gör att du kan analysera och optimera signalstyrka och prestanda.

Säkerhet: Lösenordskyddad anslutning (WPA/WPA2-PSK) och WEP-standarder

 

Standard: IEE 802.11 b/g/n 2.4GHZ, IEE 802.11 a/n/ac 5GHz och IEE 802.11 k

 

Systemkrav: 2.4 eller 5GHZ 802.11 a/b/g/n/ac WiFi router eller port, samt Internet Expolrer 8.0, Firefox 20, Safari 5.1 eller Google Chrome 25.0

 

Egna erfarenheter

 

För några veckor sedan fick vi på Ourplays möjligheten att testa Nighthawk X6S och jag har sedan dess även använt den hemma. Personligen tycker jag att det inte råder någon tvekan om att detta är den kraftfullaste och lättanvändaste WiFi-extendern på marknaden!

 

Även om det inte är en rangeextender som tilltalar den stora massan anser jag att den är som gjord för oss streamers och gamers. Efter installationen kunde jag nämligen streama 4K och spela krävande spel utan något som helst lagg.

Om du också ställer stora krav på din internetanslutning och dess prestanda, kan vi varmt rekommendera dig att investera i Nighthawk X6S Tri-band WiFi Mesh Extendeder. Den kommer garanterat att prestera bättre än andra konkurrerade produkter på marknaden!