Overpass - tips & råd

Eftersom vi tidigare har berättat om den populära Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) mappen Overpass och hur den är uppbyggd, tänkte vi i denna artikel tänkte vi därför följa upp det inlägget och dela med oss av tips och råd som du kan använda för att få fler kills på den populära banan!

 

Kort fakta om Overpass

 • Ingår endast i Counter Strike: Global Offensive (CS:GO).
 • Mappen är skapad av Valve Corporation.
 • Speltyp – Bomb defusal.
 • Terrorists spelar som Phoenix Connection.
 • Counter-Terrorists spelar som GSG-9.

 

Beskrivning

 

Om du har läst vår tidigare artikel om denna bana, är du troligtvis medveten om att det är en av de mest populära mapparna som finns tillgänglig i CS:GO. Overpass ingår dessutom i tävlingspoolen i ESL, vilket innebär att du bör spendera många timmar på denna banan om du vill kunna spela professionellt någon gång i framtiden.

 

Like de flesta banor som använder sig utav speltypen bomb defusal, hamnar mycket utav fokuset på de olika bombplatserna, vilket även är sant för Overpass. Trots detta tänkte vi ändå berätta mer om samtliga områden på kartan, vilket omfattar följande områden:

 • Bombplats A
 • Bombplats B
 • Connector
 • Heaven
 • Jungle
 • Park

 

Tips för bombplats A

 

Bombplats A ligger placerad i mappens övre högra hörn sett ur ett fågelperspektiv. Platsen ligger alltså näst intill Counter-Terrorists spawn, vilket innebär att det är en svårtillgänglig plats för Terrorists. Med anledning av detta brukar det bli mest action på bomsite B eftersom den är enklare att nå.

 

Ibland kan det däremot inte vara en dum idé att plantera bomben på A eftersom de flesta tar för givet att den kommer att planteras på B. Spelar du som Terrorists och ni lyckas få ett övertag kan vi därför varmt rekommendera att gå för bombplats A!

 

Tips för bombplats B

 

Som nämnts ovan blir denna plats oftast höjdpunkten på hela mappen och det är även här de flesta eldstrider utspelar sig. Bombplats B är en öppen plats som också ligger i närheten av CT:s startplats. Området är även omgivet av en mängd höga byggnader där det är populärt för snipers att campa. Se därför till att alltid säkra dessa byggnader när du planerar att gå in vid denna plats!

 

Tips för Connector

 

Connector kallas det område, eller den bron, som knyter samman Park och Water. Området är perfekt för Counter-Terrorists eftersom det möjliggör att de snabbt kan förflytta sig på mappen, medan det också är en populär plats bland Terrorists innan de intar bombplats B.

 

Det går att inta Connector på tre sätt, varav en utav dem är stegen som ligger närmast Terrorists spawn, den andra är via stairwell och den tredje är via the door. Vanligtvis finns det CT:s som väntar på Terrorists vid Corridor, så var vaksam på detta ställe och använd flashgrenades.  

 

Tips för Heaven

 

Heaven är en plats som finns i närheten av bombplats B. Det är en populär plats bland Terrorists som framförallt används för att vakta bomben efter den planterats. Använd väggarna och staketen som skydd och tänk på att du också kan ducka för att få extra skydd av dem.

 

Tips för Jungle

 

Likt Heaven brukar även Jungle fungera som ett bra gömställe, dock för de som söker skydd eller också sparar sina vapen till slutet av rundan. Oavsett vilket lag du spelar i bör därför någon alltid kontrollera området för att se så ingen campar och sparar sina vapen till rundans slut.

 

Tips för Park

 

Park är en stor öppen yta som egentligen kan delas in i tre delar: party, fountain och playground. Då platsen ligger i närheten till Connector används den oftast av snipers då de får en bra uppsikt över området och tidigt kan eliminera sina motståndare.

 

Avslutningsvis

Vi hoppas att du nu har bättre koll på de olika områdena i den populära CS:GO mappen Overpass, samt att du använder dig utav dessa tips för att förbättra dina färdigheter!