Apex Legends tips & tricks – Octane

Om du har följt vår blogg under en tid, är du troligtvis medveten om att vi delat med oss av tips och tricks som kan användas när du spelar som karaktärerna Gibraltar, Mirage, Lifeline, Bloodhound, Wraith och Caustic i Apex Legends. I denna artikel får du istället ta del av tips och tricks som kan användas när du spelar som Octane.

 

Hämta casinoerbjudanden

Octane – information och egenskaper

Till skillnad från de tidigare nämnda karaktärerna som hängt med sedan start, har Octane introducerats i ett senare skede. Likt några andra karaktärer i spelet, däribland Pathfinder, kretsar Octanes egenskaper kring rörlighet.

Karaktärens passiva egenskap kallas för ”Swift Mend” och innebär att han automatiskt förbättrar sin hälsa. Använder du någon typ av Medkit eller liknande och inte lyckas få fullt HP, fyller den passiva egenskapen på resterande.

Octanes taktiska egenskap heter ”Stim” och medför att han kan röra sig väldigt snabbt på banan. Dock till kostnaden av HP. Egenskap kan inte döda dig, men du bör i alla fall komma ihåg att du har mindre liv kvar efter att den använts!

Sist men inte minst har vi karaktärens ultimata egenskap, vilken kallas för ”Launch Pad”. När den används kan Octance placera en stor platta på valfri plats. En platta som kan användas för att få vem som helst att hoppa väldigt högt, exempelvis upp på byggnader, klippor eller liknande.

Mer information om denna karaktär hittar du i denna spännande trailer:

 

 

3 tips när du spelar som Octane

1. Var inte rädd för att frekvent använda den taktiska egenskapen – En stor fördel med Octane och hans taktiska egenskap, Stim, är att den har en väldigt kort cooldown. Något som innebär att den kan utnyttjas förhållandevis snabbt efter att den använts första gången. Var därför inte rädd att använda den frekvent för att på så sätt kunna röra dig över stora områden snabbt.

2. Använd din Launch Pad för att överraska fienden – Personligen tycker vi att Octanes ultimata egenskap är väldigt fördelaktig. I och med att den gör det möjligt att snabbt ta sig över väggar, byggnader eller klippor, kan den användas för att överraska fienden som står och väntar på att du ska komma runt hörnet.

3. Förlita dig inte på Octanes passiva egenskap – Även om Swift Mend kan vara väldigt fördelaktig för att återfå full hälsa, bör du inte förlita dig på den i intensiva eldstrider. Ser man till heal per sekund resulterar den nämligen inte i mycket HP.

Avslutningsvis

Där har du det – tre tips och tricks som kan användas när du spelar som Octane i Apex Legends. För att lära dig mer om detta underhållande spel, kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar inom ämnet: