Recension av Star Wars: Young Jedi (1999)

I maj 1999 så kom Deciphers andra Star Wars-kortspel som blev uppföljaren till det ytterst framgångsrika Star Wars spelet som vi pratade om förra veckan och släpptes 1995. Samma år som Young Jedi släpptes kom även Star Wars-filmen The Phantom Menance, vilket blev den film som just Young Jedi skulle utspela sig i och kring. Totalt 7 stycken expansioner släpptes utöver grund-expansionen, och spelet gick likt det första i graven 2001 när Decipher förlorade spelrättigheterna till Star Wars.

 

Syftet med att släppta det här nya spelet var att man hade insett att originalspelet var lite för svårt, och då Pokemón kortspelet (ett av de få som fortfarande finns kvar) kom 1996 och tog den yngre spelgenerationen med storm så ville Decipher också ha en liten del av den kaka, och släppte då helt enkelt ett enklare Star Wars-spel för att få över Pokémon spelarna. Detta visade sig skulle vara ett bra drag då spelet sålde relativt bra och blev bland annat utsett till "Årets samlarkortspel" av speltidningen Gamers Inquest år 1999.

 

Förtjänade spelet att bli utnämnt till just detta, och lyckades Decipher med sin plan om "Star Wars för den yngre målgruppen"? Låt oss ta reda på det!