Recension av Sailor Moon CCG (2000)

1991 släpptes Sailor Moon för första gången, då som en mangaserie i 18 olika volymer fram till 1997. Serien handlar om den unga flickan Usagi Tsukino (eller Annie Tsukino i den svenska översättningen) som efter att ha hjälpt en liten katt vid namn Luna, upptäcker att hon egentligen är en månhjältinna vid namn Sailor Moon, något som katten Luna (som för övrigt också kan tala) ser till att hon blir varse om.

 

Tillsammans med sina fellow hjältinnor Sailor Mars, Sailor Mercury, Sailor Jupiter och Sailor Venus kämpar hon för rättvisa och kärlek och skall besegra de elaka karaktärerna ifrån det Mörka Riket.

 

1992 blev serien en TV-serie som också höll på fram till 1997, och som TV4 köpte rättigheterna till 1996 och översatte till svenska och började visa i Sverige samma år. Även Kanal 5 har sänt serien under sent 90-tal.

 

Som mycket annat inom populärkulturen så blev även Sailor Moon ett samlarkortspel som släpptes år 2000 av företaget Dart Flipcards Inc. Spelet blev ganska kortlivat och fick endast 1 expansion, men grundsetet innehöll 160 kort och släpptes i booster packs, karaktärslekar (en för varje hjältinna) samt en two-player-starter deck för att låta två spelare komma snabbare in i spelet. 

 

Och då detta är något som passar och väldigt bra så ska vi nu titta närmare på just en sådan här two-player-starterdeck och se vad som döljer sig i förpackningen och hur man spelar. En intressant sak som särskiljer sig ordentligt från andra samlarkortspel är att man vid de flesta slag emot monster och annat använder sig av det klassiska sten-sax-påse för att avgöra striden. Låter det märkligt? Häng med så kollar vi närmare!