Recension av One-On-One Hockey Challenge (1995)

När det kommer till Hockeykort (som vi berättat om i en annan video innan vi öppnade upp lite nostalgiska hockeybilds-paket) så är historien väldigt lång och går bakåt i tiden med mängder av aktörer, olika typer av licenser, ligor osv. Ett av dessa företag, vid namn Donruss, går hela vägen bak till 1954 och var ifrån början ett godis-företag som gjorde karameller, tuggummin och annat. 1981 så fick de rättigheterna (efter en del legalt bråk) att börja trycka baseball-kort, och på grund av en extrem överproduktion så gick de 1983 ihop med Leaf och ett annat godis-bolag. Detta gjorde att produktion och annat gick smidigare, och 1993 fick man äntligen rätten till att producera hockeykort, och bytte lite senare namn till PlayOff.

Två år senare, 1995, så tyckte man tydligen inte att hockeykort var nog, utan mitt i den rådande samlarkortspels-bubblan så skapade man även ett samlarkortspel av dessa hockeybilder. Resultatet blev spelet vi ska titta närmare på idag, One-on-One Hockey Challenge, som beskrivs som ett spel där man spelar med de bästa spelarna i NHL (år 1995) mot varandra för att erövra isen. Hockeykort och samlarkortspel hade blivit ett, men hur fungerade det? Spelet lades ner ganska omgående efter att det släpptes, men för hockeykorts-fantaster över hela världen blev det såklart lite extra kul att lägga vantarna på och låta dem ta sitt samlande till nästa nivå.

Så nostalgin kring hockeykort är check, nu ska vi se om spelet höll samma mått och fun-factor som hockeybilderna i övrigt. Låt oss kolla närmare!