Recension av James Bond 007 (1995)

1995 kom filmen GoldenEye som inte bara var Pierce Brosnans första Bond-rulle, men som även kom att ta spel- och merchandise-nivån till en ny nivå. Det mest kända blev spelet med samma namn som släpptes på Nintendo 64 år 1997, ett spel som trots sin idag ganska hemska grafik vid tillfället när det släpptes var ett spel som i alla fall jag kommer ihåg som helt mind-blowing när det kom till grafik, spelupplevelse osv.

 

Dock så skulle ju James Bond såklart även ta sig in i samlarkortspels-världen (vilket som ni sett tidigare var väldigt poppis under 90-talet), och detta var faktiskt tack vare det svenska företaget Target Games som bland annat även släppte spelet Doomtrooper som vi recenserade vid ett tidigare tillfälle, och som 1995 (samma år som GoldenEye filmen släpptes) släppte spelet James Bond 007.

 

Spelet går ut på, föga förvånande, att varje spelare tar sig an rollen som James Bond som tar sig an olika uppdrag som går ut på att ta hand om de olika bondskurkar som varit med genom åren (fram till GoldenEye). Om man klarar dessa uppdrag så får man poäng, och när man fått tillräckligt många poäng så vinner man. Spelet blev i sig inte speciellt långlivat då det lades ner redan året därpå, i samband med att en planerad expansion av spelet (Villains and Women) aldrig blev av, och spelet gick i graven.

 

Så ta på fracken och häll upp din Dry Martini, för nu ska vi kolla närmare på James Bond…007!