Recension av Hecatomb (2005)

I en av våra tidigare recensioner så kollade vi in spelet Gloom, ett spel där du hade som uppgift att slutföra lidandet för dina egna familjemedlemmar och se till att de fick ha det så hemskt som möjligt på jorden, för att kunna ha det så bra som möjligt i himlen. Detta spel använde dessutom genomskinliga plastkort, så att du kunde lägga flera kort ovanpå varandra och på så sätt "bygga på din karaktär".

Idag ska vi kolla in spelet Hecatomb ifrån 2005, skapat av Wizards of the Coast. Detta spel använde även det just genomskinliga plastkort som spelkort, så att man genom detta kunde bygga på sina karaktärer och göra dem starkare. Just Hecatomb handlar om att du som spelare (Endbringer) skall försöka ta själar ifrån din motståndare. När du har tagit tillräckligt många själar kan du med gott samvete påbringa Armageddon och helt enkelt förgöra hela jorden, innan du ger dig vidare till nästa planet. Låter väl ganska muntert, eller?..

Spelet gick i graven år 2006 men lyckades innan dess släppa hela två expansioner och blev ett halv-populärt spel inom CCG/TCG-världen. Varför spelet gick i graven är något oklart, dock sägs det att en anledning var att priset på olja gick upp till en nivå som gjorde det oekonomiskt att fortsätta trycka korten, som var gjorda av plast.

Kolla in vår videorecension nedan!