Recension av Guillotine (1998)

År 1789 inleddes den franska revolutionen med stormningen av Bastiljen och som sedan, många blodiga dagar senare, avslutades med med Napoleons stadskupp 1799. Mitt under den pågående revolutionen, år 1792, så infördes en ny form av avrättningsverktyg i Frankrike; Giljotinen.

Bakgrunden till detta var att man tidigare hade avrättat adel och finare människor på lite mer skoningsfullt sätt genom att halshugga dem; medan lite lägre stående människor blev utsatt för betydligt mer smärtsamma avrättningar. Problemet var dock att halshuggningarna ibland även dem kunde bli lite smärtsamma, om t.ex. bödeln träffade fel/slant osv. vilket inte var helt bra. I samband med detta så kom Giljotinen in och skulle inte bara göra avrättningar mindre smärtsamma, men också mer effektiva. Win-win helt enkelt!

Frågan är väl dock, hur gör man detta till något roligt? Det finns säkert många sätt att göra det på med lite fantasi, men några som ville ge sig på denna uppgift var Wizards of the Coast som 1998 (intressant nog på franska nationaldagen) släppte det humoristiska kortspelet Guillotine som helt enkelt går ut på att halshugga adelsmän och samla på sig poäng på kuppen.

Låter detta inte helt fantastiskt så säg? Kolla in vår recension nedan!