Recension av Echelons of Fire (1995)

Hur bra är kombinationen av militär och samlarkortspel egentligen? Några som tyckte det var en alldeles ypperlig idé var företaget Medallion Simulations som 1995 ville göra verklighet av denna idé genom att släppa sitt spel Echelons of Fire. Spelet, som utspelar sig under Kalla Kriget, sätter dig och din motståndare ute på slagfältet där den ena spelaren agerar som USA och den andra som Ryssland.

Parallelt med detta släppte man även ett "systerspel" som gick under namnet Echelons of Fury, som var ett identiskt spel med Fire bortsett från att spelet istället utspelade sig under WWII och man kontrollerade då istället trupper från Tyskland eller de Allierade.

Båda spelen försvann från marknaden efter mindre än 12 månader, men man lyckades i alla fall släppa en expansion till Echelons of Fire vid namn 2nd Edition, där man helt enkelt hade bytt ut amerikanska och ryska trupper mot Brittiska och Serbiska istället.

Med några nya mekaniker jämfört med andra spel och det militäriska temat ville man ta samlarkortspel till en ny nivå, vilket då bevisligen inte riktigt skedde, och spelet har även kommit att kallas "en riktigt dålig klon av Magic The Gathering". Så med det sagt, hur bra var egentligen spelet? Svaret finns i recensionen nedan!