Inferno - Tips & Råd

Vi har tidigare pratat om den populära Counter Strike mappen Inferno och dess utformning. I denna artikel tänkte vi följa upp detta genom att dela med oss av tips och råd som kan utöka dina färdigheter!

 

Kort fakta om Inferno

  • Ingår i Counter Strike, Counter Strike (Xbox), Counter Strike: Condition Zero, Counter Strike: Source och Counter Strike: Global Offensive.
  • Speltyp – Bomb defusal.
  • Terrorists spelar som Phoenix Connexion i Counter Strike (Xbox) och som Separatists i CS:GO.
  • Counter-Terrorists spelar som GIGN i Counter Strike (Xbox) och som SAS i Counter Strike: Global Offensive.

 

Beskrivning

 

Som nämnts I vår tidigare artikel är Inferno en utav de mest populära mapparna I CS och den har även hängt med ända sen start. Den ingår även i tävlingspoolen i ESL, vilket innebär att du bör lära dig bemästra den om du tar ditt spelande seriöst.

 

Då banan använder sig utav speltypen bomb defusal, är det troligtvis ingen nyhet att mycket utav eldstriderna och fokus hamnar på de två bombplatserna. Trots detta kommer vi i denna artikel fokusera på följande områden:

  • Bombsite A
  • Bombsite B
  • Middle
  • Alley
  • Backway

 

Tips för Bombsite A

 

Bombsite A, vilket är Bombsite B i CS:GO, är vanligtvis den populäraste bombplatsen bland de två. Området innehåller väldigt mycket lådor som är staplade på varandra, vilket ger bra skydd åt Terrorists som ska plantera bomben. En annan bidragande orsak till att denna plats är så pass populär bland Terrorists är att den ligger relativt nära deras startpunkt, samtidigt som det går snabbt att fly via mitten.

 

Oavsett om du spelar som Terrorists eller Counter-Terrorists är det alltid en bra idé att använda sig utav shotguns, assault rifles eller submachine guns i detta område. Detta eftersom risken för att motståndaren ligger i bakhåll är stor samtidigt som det oftast uppstår eldstrider från nära håll.

 

Eftersom Bombsite A är ett så pass populärt område, kan du nästan alltid förbereda dig på att möta en motståndare. Ett bra tips är därför att alltid närma sig området med två andra lagkamrater. Den ena utav er bör gå in först och kasta en flashgranade för att förblinda eventuella motståndare, medan de andra två täcker och är beredda på eventuella bakhåll.

 

Tips för Bombsite B

 

Som nämnts tidigare är Bombsite B, vilket är Bombsite A i CS:GO, inte alls lika populär. En stor anledning till detta är att detta område ligger relativt långt bort från Terrorists startpunkt, samtidigt som de måste ta sig igenom några kritiska områden där de har en stor chans att bli dödade av snipers från motståndarlaget.

 

Om du däremot spelar som Terrorists och lyckas nå detta område, bör du snabbt leta igenom området och försäkra dig om att det inte finns några motståndare som ligger i bakhåll. Likt Bombsite A finns det nämligen gott om lådor där de kan gömma sig.

 

När du är helt säker på att ingen motståndare är i närheten är det dags att plantera bomben. En stor fördel med Bombsite B är att du har möjlighet att plantera den bakom en låda, vilket gör det svårt för CT:s att lokalisera den. Efter att du gömt bomben på att bra ställe bör du och dina lagkamrater dela på er för att försöka komma i bakhåll på de motståndarna som kommer för att desarmera bomben.

 

Till skillnad från Terrorists som bör dela på sig, bör du som Counter-Terrorist istället hålla ihop med dina lagkamrater när ni närmar er Bombsite B. Ett bra tips är att också hålla ett extra öga på eventuella ingångar där motståndarna kan befinna sig. Medan en lagkamrat försöker lokalisera och desarmera bomben, bör de resterande vakta mitten, balkongen och den så kallade lången.

 

Tips för Middle

 

Oavsett om du spelar som Terrorist eller Counter-Terrorist bör du vara beredd på snipers som campar i mitten. Ett bra tips är därför att använda sig utav smokegranades när du försöker ta dig igenom detta område. Det kan även vara en bra idé att kasta en flashgranades och använda sig utav shotguns, assault rifles eller submachine guns som är bra i närkamper.

 

Tips för Alley

 

I många anseenden liknar Alley området Middle, då den består av en lång och smal gång med skillnaden att den också svänger något. Eftersom Alley är en snabb väg till Bombsite B är det en populär väg för Terrorists. Som Counter-Terrorist är det därför en bra idé att hålla ett extra öga på detta område. Det är också en stor fördel om någon i ditt lag har möjlighet att campa med en sniper.

 

Som Terrorist kan det vara en bra idé att vara beredd på detta och använda sig utav både smoke- och flashgranades för att försöka överrumpla motståndarna. Det kan också vara en bra idé om några springer längst vägen med någon typ av rifle, medan en campar längre bak med en sniper.

 

Tips för Backway

 

Sist men inte minst tänkte vi dela med oss av några hjälpsamma tips och råd som du kan använda dig utav vid området Backway. Till skillnad från populära områden som bombplatserna, är Backway ett område som de allra flesta försöker att undvika. Detta eftersom det är en öppen plats med många hus och balkonger där motståndarna kan campa.

 

Oavsett om du spelar som Terrorist eller Counter-Terrorist bör du därför hålla ihop med dina lagkamrater och endast färdas genom detta område om ni är minst två till tre personer som kan täcka upp varandra. Ett bra tips är att också använda sig utav smoke- och flashgranades.

 

Avslutningsvis

Vi hoppas att du nu har bättre koll på de olika områdena i den populära CS mappen Inferno, samt att du använder dig utav dessa tips för att förbättra dina färdigheter!