5 tips på hur man blir bra i Fortnite

Trots flertalet spelsläpp inom den populära Battle Royale-genren, fortsätter Fortnite att vara förstahandsvalet bland spelarna. Med över 250 miljoner spelare finns det fler människor än någonsin tidigare som vill bli duktiga på detta spel. Vi tänkte därför dela med oss av fem tips på hur man blir bra i Fortnite.

Fem knep för att bli bra i Fortnite

På samma sätt som du måste lira mycket fotboll för att kunna bli ett fotbollsproffs, gäller det såklart att spela väldigt mycket Fortnite för att lyckas i detta populära spel. Nedan följer däremot våra bästa tips som hjälper dig på vägen:

1. Bli familjär med inställningarna (och optimera dem)

Det allra första du måste göra för att bli bra i Fortnite, är att bekanta dig med inställningarna. Utan att veta hur du rör på dig eller använder alla de funktioner som finns tillgängliga, kommer du aldrig att lyckas. Om du inte är familjär med grundinställningarna sedan tidigare, rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel ”Fortnite controls – lär dig bemästra tangentbordet”.

När du väl är bekant med de grundläggande inställningarna, kan du börja optimera dem för att passa just dig och din spelstil. Här gäller det helt enkelt att prova sig fram. Bra tips brukar däremot vara att justera sensitivityn för att förbättra sitt aim samt använda sig av keybindings för att lättare kunna komma åt de olika funktionerna.

Svårt att veta vilka justeringar du ska göra? Kika då in vår tidigare artikel ”Optimera dina Fortnite inställningar”, i vilken vi berättar vilka inställningar proffs som Ninja, Dr DisRespect och Zekos använder. En annan artikel som vi kan rekommendera är ”Fortnite building binds”, i vilken vi berättar hur du kan optimera dina keybindings. 

2. Gör en strategi för var du ska landa

När du väl har optimerat dina inställningar är det dags att kasta dig ut i spelet tillsammans med de andra spelarna. Som du säkerligen vet startar samtliga spelare i flygande bussar och får sedan ta sig ner till marken med hjälp av en fallskärm. Vid detta tillfälle gäller det att tänka smart och planera var du ska börja. 

Beroende på om du vill ta små eller stora risker, kan du välja att landa på en avskild plats med mindre loot eller också en central plats med mycket loot. Vi rekommenderar dig att landa på en något avskild plats med låg terräng, d.v.s. älvar, öppna slätter eller liknande.

3. Samla nödvändiga resurser och vapen

Det enda du har när du påbörjar en runda i Fortnite är en yxa. Därefter är det upp till dig att hitta och samla ihop resurser och vapen. Med tanke på att byggandet, vilket vi kommer att parata mer om senare, är en viktig del av spelet, gäller det att försöka samla ihop så mycket resurser som möjligt. Med det menar vi resurser som trä, vilket fås genom att slå på träd, byggnader och liknande. 

Ett bra tips är att samla dessa resurser medan du springer. Försök också att slå i mitten av den cirkel som dyker upp när du slår på t.ex. ett träd eller en byggnad, då får du resurserna snabbare. 

Med tanke på att du har ett begränsat utrymme för vapen och andra föremål, gäller det att endast samla det nödvändigaste. Här rekommenderar vi att du samlar en så bred vapenarsenal som möjligt. Se till att ha ett vapen för långa distanser, exempelvis en sniper, samt en burst för medellånga avstånd, respektive en shotgun för kortare avstånd. 

Missa inte våra tidigare artiklar relaterat till detta område:

4. Lär dig att bemästra byggandet

Som tidigare nämnts är byggandet en essentiell del av Fortnite. För att kunna bli bra i detta spel räcker det inte enbart med att kunna skjuta, du måste också bemästra byggandet. Har du följt streamers som är proffs på detta spel har du troligtvis noterat att de skapar storslagna och snygga byggnader.  

Även om dessa kan vara väldigt fördelaktiga, gäller det att i början få koll på det mest grundläggande. Hur du bygger snabbt och på rätt sätt. Hur byggnaderna ser ut är mindre viktigt. Knep för hur du kommer igång med byggandet hittar du i vår tidigare artikel ”Fortnite building tips”.

5. Fokusera på det som är viktigt

Du kommer snabbt märka att det finns väldigt mycket roligt att göra i Fortnite. Exempelvis att utsmycka din karaktär med olika skins, yxor och liknande. Även om det kan vara jättekul att spendera tid på detta, är det inte det som kommer att göra att du blir bra i Fortnite.

Vårt sista tips är därför att fokusera på det som är viktigt. Istället för att lägga tid på att köpa nya skins till din hero, kan du istället lägga den tiden på att optimera dina inställningar. Ta dig också tiden att bemästra byggandet och bli familjär med de olika områdena på kartan. Det vill säga sådant som resulterar i att du blir bra i Fortnite!

Avslutningsvis

Där har du det – fem knep som hjälper dig att bli en bättre Fortnite-spelare. För att lära dig ännu mer om detta populära spel, kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar inom ämnet: