Fortnite building tips

Gör du som 125 miljoner andra och spelar Fortnite? Då är denna artikel för dig! Vi kommer nämligen dela med oss utav praktiska och effektiva byggtips, vilket är nödvändigt om du vill bemästra spelet!

 

En stor anledning till att Battle Royale spelet Fortnite har blivit så pass populärt är för att det är enkelt att spela i jämförelse med andra spel. I princip vem som helst som spelat någon form av datorspel kommer att lyckas relativt bra. För att kunna utvecklas och faktiskt vinna gäller det dock att man lär sig att bygga, vilket är det som gör flest nya spelare frustrerade.

 

Nedan delar vi därför med oss utav våra bästa byggtips som tar dig till nästa nivå i Fortnite:

 

Samla material på vägen

 

Ifall du spelat Fortnite tidigare är du troligtvis medveten om att det behövs material för att kunna bygga. Det gäller att hinna samla på sig så mycket material som möjligt för att säkerställa att du kan bygga ända in i slutet.

 

Misstänker du inte att någon motståndare ligger och lurar i busken, bör du därför alltid ha din yxa i handen och samla material medan du förflyttar dig över banan. Ett både snabbt och effektivt sätt att säkerställa din tillgång av material!

 

Bygg ramper i öppna områden

 

Att ta sig upp på byggnader och andra öppna områden som kullar kan vara lockande för att få en bra överblick av banan, men det kan även göra dig mer synlig för motståndarna. Vill du däremot ta dig upp på en högre höjd i ett öppet område, kan du med fördel använda dig utav ramper för beskydd. Spring och bygg ramper samtidigt!

 

Bygg för att minska skadorna vid fall

 

Ibland händer det att man måste glida ner för berg för att fort ta sig till eller ifrån ett område. Om du spelat Fortnite tidigare är du troligtvis medveten om att detta kan skada dig och minska din hälsa.

 

Ett bra tips är att istället bygga plattformar på vägen ner, vilket gör att din hälsa inte påverkas.

 

Lär dig bygga ett ”recon fort”

 

Att lära sig bygga ett så kallat recon fort är det mest grundläggande för alla nybörjare i Fortnite och det är även det som senare kommer avgöra ifall du har vad som krävs för att vinna eller inte.

 

Fördelen med att lära sig bygga ett recon fort är att de ger dig skydd från alla håll. Du börjar nämligen med att bygga fyra väggar runt omkring dig. Hoppa därefter och bygg en uppåt lutande plattform där du står. På så sätt får du både skydd från samtliga håll samtidigt som du har möjlighet att kika upp och skjuta dina motståndare. Upprepa därefter samma byggnation för att bygga flera våningar.  

 

Där har du det – de grundläggande byggtipsen du behöver för att utveckla dina färdigheter i det populära spelet Fortnite. Ifall du nyligen introducerats till spelet kan du med fördel läsa vår tidigare artikel Hur spelar man Fortnite?. Vill du däremot fördjupa dina kunskaper om de olika vapnen som finns tillgängliga, kan du istället läsa vår artikel Alla vapen i Fortnite. Happy hunting!