CS Maps - Overpass

Vi fortsätter att kartlägga de olika mapparna som ingår i Counter Strike (CS), för att du ska få en bättre förståelse för dem samt kunna utveckla dina färdigheter. I denna artikel tänkte vi berätta mer om CS mappen Overpass, som även ingår i tävlingspoolen i ESL.

 

Kort fakta om Overpass

  • Ingår endast i Counter Strike: Global Offensive (CS:GO).
  • Mappen är skapad av Valve Corporation.
  • Speltyp – Bomb defusal.
  • Terrorists spelar som Phoenix Connection.
  • Counter-Terrorists spelar som GSG-9.

 

Beskrivning

 

Likt många andra banor i Counter Strike utspelar sig Overpass i en europeisk stad, men exakt vilken stad den utspelar sig åt skiljer sig åt beroende på vem du frågar. Vissa hävdar att den gestaltar Berlin i Tyskland, medan andra hävdar att den gestaltar Prag i Tjeckien.

 

Overpass är en bana som bjuder på det mesta du kan förvänta dig av en CS mapp, vilket bland annat innebär att den bjuder på många eldstrider. Mappen använder sig även utav speltypen bomb defusal, vilket innebär att Terrorists som spelar som Phoenix Connection ska försöka plantera bomben, medan Counter-Terrorists ska försöka desarmera bomben innnan den hinner sprängas.

 

Terroristerna startar på bombplats A, som ligger beläget i banans vänstra nederkant (sett ur ett fågelperspektiv), medan Counter-Terrorists spawnar på bombplats B som finns beläget på motsatt sida av banan.

 

För att få en ännu bättre förståelse för banans utformning, kan du nedan se en överblick av mappen:

 

 

 

Overpass gameplay

 

Även om man kollar på bilder och läser om en specifik bana, kan det ändå vara svårt att få en bra uppfattning om den och hur du spelar den på bästa sätt. För att göra detta måste man spendera många timmar på mappen eller också kolla på gameplays som denna:

 

 

 

Avslutningsvis

Vi hoppas att du nu har en bättre uppfattning om hur Counter Strike banan Overpass är utformad, vilka områden den innehåller, samt vart de båda lagen startar sin runda. Om du är intresserad av att lära dig mer om de resterande mapparna i CS, kan du gå igenom vår kompletta guide: CS Maps – En komplett lista.