CS Maps - Inferno

Vi har tidigare pratat om hur viktigt det är att få en bättre förståelse för de olika mapparna om du vill utveckla dina färdigheter i Counter Strike. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om en utav de populäraste banorna som även ingår i tävlingspoolen i ESL, nämligen Inferno!

 

Kort fakta om Inferno

  • Ingår i Counter Strike, Counter Strike (Xbox), Counter Strike: Condition Zero, Counter Strike: Source och Counter Strike: Global Offensive.
  • Den första versionen av Inferno som lanserades i Counter Strike 1.1, skapades av Chris Auty.
  • Counter Strike (Xbox) och Counter Strike: Condition Zero mappen skapades av Ritual Entertainment och Turtle Rock Studios.
  • Counter Strike: Source och Counter Strike: Global Offensive mappen skapades av Valve Corporation. Även Hidden Path Entertainment var med och skapade CS:GO mappen.
  • Speltyp – Bomb defusal.
  • Terrorists spelar som Phoenix Connexion i Counter Strike (Xbox) och som Separatists i CS:GO.
  • Counter-Terrorists spelar som GIGN i Counter Strike (Xbox) och som SAS i Counter Strike: Global Offensive.

 

Beskrivning

 

Inferno är en utav de äldsta banorna som varit med ända sedan starten av CS. Den första versionen skapades av Chris Auty men har sedan uppdaterats av diverse olika spelstudios allt eftersom.

 

Idag ingår Inferno i samtliga versioner av Counter Strike och den ingår även i tävlingspoolen i ESL, vilket innebär att det är en mapp som du verkligen bör spendera mycket tid på om du tar ditt spelande seriöst.

 

Inferno utspelar sig i en liten europeisk stad och använder sig utav speltypen bomb defusal, vilket innebär att Terrorist ska plantera bomben medan Counter-Terrorists ska försöka desarmera den innan den hinner explodera. Exakt i vilken stad som mappen utspelar sig i har skapat stora diskussioner genom åren, men med tanke på de italienska skyltarna som syns runtom på banan är det mest troligt att Inferno ska föreställa en italiensk stad.

 

Om man kollar på översikten av mappen kan man se att den är näst intill rektangulär och att Terrorist startar i banans ena hörna, medan Counter-Terrorists startar i motsatt hörna. Inferno innehåller även två bombplatser som finns placerade i de två resterande hörnorna.

 

Inferno map overview (CS:GO)

 

Intresserad av att lära dig mer om Inferno? Läs då vår artikel Inferno – Tips & Råd.

 

Inferno gameplay

 

Även fast man läser beskrivningen av hur en mapp är utformad samt kollar på bilder, kan det vara svårt att bilda sig en riktig uppfattning av banan. För att lära sig banan fullt ut gäller det att spendera många timmar på den eller också kolla på gameplays som denna:

 

 

Avslutningsvis

Vi hoppas att du nu har en bättre förståelse för hur CS mappen Inferno är utformad, vilka olika områden den omfattar samt vart de båda lagen startar och har möjligt att plantera och desarmera bomben. Om du är intresserad av att lära dig mer om fler banor i Counter Strike, kan du med fördel läsa vår kompletta guide: CS Maps – En komplett lista.