Optimera dina CS:GO inställningar

Trots att CS:GO hade sin storhetstid för ett par år sedan, är det fortfarande ett väldigt uppskattat spel bland många. En av de viktigaste komponenterna i detta spel är att ha rätt inställningar. Det vill säga inställningar som både minskar din FPS och gör att du kan kontrollera din gubbe på rätt sätt. I denna artikel tänkte vi därför berätta hur du går tillväga för att optimera dina CS:GO inställningar.

CS:GO Launch Options 2019

Det finns hel uppsjö av inställningar som du kan använda dig av i Counter Strike. Vilka inställningar man föredrar är dessutom högst personligt. Beroende på personliga preferenser och utrustning kan vissa inställningar fungera bättre än andra.

När det kommer till Launch Options, vilket brukar beskrivas som ett alternativ för avancerade spelare i CS:GO, finns det således oändliga inställningsalternativ. Efter att ha letat runt på nätet och även frågat personer som spelar Counter Strike, har vi hittat en specifik Launch Option som uppskattas av många. Denna inställning återfinns på Esportare och syftar till att förminska din FPS i spelet.

För att kunna nyttja denna inställningar navigerar du till Steam, varpå du högerklickar på CS:GO-ikonen. Välj därefter ”Properties” följt av ”Set Launch Options”. Därefter kan du klistra in önskad inställning. Den tidigare nämnda inställningen som verkar uppskattas av många är:

-NOVID -TICKRATE 128 -HIGH -THREADS 4 +FPS_MAX 0 +CL_SHOWFPS 1 +CL_INTERP 0 +CL_INTERP_RATIO 1 +RATE 128000 +CL_UPDATERATE 128 +CL_CMDRATE 128

Andra populära Launch Options som vi har kommit över är:

-freq 240 -console -novid -high -tickrate 128

-console-freq 240-tickrate 128+rate 786432+cl_interp_ratio 1 +fps_max 0 +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0

-freq 240 -high -tickrate 128-console -novid

 

-w 1024 -h 768 -console -novid -high +tickrate 128 +clientport 27020

-novid -console -refresh 240 -tickrate 128 -threads 4 +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128+cl_interp_ratio 1 -language en

Som tidigare nämnts brukar Launch Options beskrivas som ett alternativ för avancerade spelare. Var därför försiktig när du använder dig utav dem.

CS:GO Video Settings

Nu när vi har gått igenom det mer avancerade alternativet för att optimera dina inställningar, tänkte vi berätta mer om hur du kan förbättra de ”vanliga” inställningarna som video- och game settings. Vi börjar med den förstnämnda.

Då många spelare vill förminska sin FPS, tänkte vi nedan dela med oss av tips på hur du kan ställa in dina ”Advanced Video Settings” för att lyckas med just detta:

Global Shadow Quality – Very Low

Model / Texture Detail – Low

Effect Detail – Low

Shader Detail – Low

Multicore Rendering – Enabled

Multisampling Anti-Aliasing Mode – None

FXAA Anti-Aliasing – Disabled

Texture Filtering Mode – Bilinear

Wait for Vertical Sync – Disabled

Motion Blur – Disabled

 

Fler tips på hur du förbättrar din FPS hittar du i vår tidigare artikel ”5 sätt att förbättra din FPS i Counter Strike”.

 

CS:GO Game Settings

När det kommer till Game Settings är det väldigt svårt att dela med sig av några generella tips med tanke på att det är högst individuellt vilka inställningar man föredrar. Vi tänkte däremot dela med oss av de mest använda inställningarna bland proffsen, vilket förhoppningsvis ger dig inspiration att testa någonting nytt:

Den mest använda DPI:n – 400 DPI

Den mest använda Zoom Sensitivityn – 1

Den mest använda HZ inställningen – 1000 HZ

Den mest använda Mouse Acceleration inställningen – Off

Den mest använda Raw Input inställningen – On

Avslutningsvis

Där har du det – tips på hur du går tillväga för att optimera dina Launch Options inställningar, vilka Advanced Video Settings som du bör använda för att förbättra din FPS, samt vilka de vanligaste Game Settings är bland proffsen. Vi hoppas att du använder dig av denna information för att optimera och justera dina inställningar efter dina behov och spelstil!