Counter Strike: Global Offensive - tips

Om du lirar Counter Strike: Global Offensive (eller någon annan version av CS för den delen) är du troligtvis alltid på jakt efter nya tips som gör dig till en bättre spelare. Vi har därför samlat våra bästa tips och tricks som du kan använda för att förbättra dina kunskaper inom Counter Strike: Global Offensive, även känt som CS:GO!

 

Counter Strike: Global Offensive tips & tricks

 

Notera att vissa av dessa tips kommer att anses som väldigt ”lätta” för en del mer erfarna spelare, medan andra kommer att tycka dem är väldigt hjälpsamma. Oavsett vilken erfarenhet du har hoppas vi dock att du ska lära dig någonting nytt som du kan implementera i din CS:GO strategi framöver.

 

Välj rätt inställningar

 

Om du spelat Counter Strike: Global Offensive tidigare, är du troligtvis medveten om att spelet ställer högre krav på din dator i jämförelse med CS 1.6. Även om många äger en dator som kan hantera den högsta upplösningen och bästa inställningarna, finns det dem som inte har den turen.

 

Upplever du någon form av lagg under spelets gång kan detta vara ett tecken på att din dator inte klarar av de nuvarande inställningarna. Det kan därför vara en bra idé att prova sig fram med olika inställningar när det kommer till Anti Alias-inställningar, inställningar för skuggor, samt skärmupplösning.

 

Lär dig hantera de olika vapnen

 

En annan stor skillnad med CS:GO är att samtliga pistoler och gevär har olika rekyler som man måste lära sig att hantera. Har du inte koll på vad rekyl innebär så betyder att vapnet ”åker bakåt” efter varje skott som avlossas. Med anledning av detta bör du därför aldrig avfyra ditt vapen automatiskt, det vill säga hålla ner skjutknappen.

 

Detta kommer nämligen göra att du skjuter ovanför din motståndare och inte orsaka lika mycket skada. En bättre idé är att skjuta ett fåtal skott åt gången genom att ”klicka” på skjutknappen några gånger istället för att hålla ner den.

 

Genom att lära dig vilken typ av rekyl de olika vapnen har samt öva på att hantera dem med ovanstående taktik, kommer du garanterat att få fler kills framöver!

 

Var uppmärksam på fotsteg

 

När det kommer till CS använder sig många utav taktiken att lyssna på fiendens fotsteg. Genom att vara uppmärksam på var fotstegen kommer ifrån kan du nämligen höra vart dina fiender kommer ifrån och på så sätt överraska dem. Spela därför med tillräckligt högt ljud som gör att du har möjlighet att höra dina fienden, samtidigt som du försöker att gömma dina egna fotsteg genom att smyga dig fram (håll ner shift).  

 

Lär dig de olika mapparna

 

En annan viktig del för att bli bättre på Counter Strike: Global Offensive och alla andra versioner för den delen, är att lära dig de olika mapparna. På så sätt vet du vart du ska gå för att hitta de bästa strategiska platserna, samtidigt som du kan förutse vart dina fienden kommer att gå.

 

Det allra bästa sättet att bekanta sig med en karta är att spendera tid på den. Antingen kan du göra detta med spelare eller också går du med i en server som har noll spelare för att bara springa runt och bekanta dig med banan.

 

Läs också vår artikel: CS Maps – En komplett lista.

 

Öva mot bots

 

Ett annat bra tips för att både lära dig de olika mapparna samt hantera olika typer av vapen, är att öva mot bottar. Inte nog med detta kommer du även att förbättra dina reflexer, vilket är viktigt för att kunna slå andra spelare när du spelar live.

 

Byt vapen istället för att ladda om

Hamnar du mitt i en eldstrid och både du och din fiende blir tvungen att ladda om vapnen, är det en bättre idé att plocka upp ett nytt. På så sätt sparar du in den sekund som gör det möjligt att döda din fiende innan han hinner ladda om sitt vapen.

Vi hoppas att du har lärt dig någonting nytt som du kan implementera i din CS:GO-strategi för att förbättra dina färdigheter och resultat.