Youtube annonsering

 Fördelarna med Youtube annonsering

  • Nå målgruppen – Inget annat medium har lika stor räckvidd för att nå dina potentiella kunder
  • Nå rätt målgrupp – Bara de som du är intresserade av blir exponerade när du gör reklam på youtube. Det innebär att du inte behöver visa annonser för människor som ändå aldrig kommer att bli kunder – en klar fördel jämfört med vanlig tv-reklam.
  • Mät dina resultat – Varje visning av ditt innehåll, varje klick och varje köp (eller annan viktig handling från kund) på din hemsida kan mätas. Du ser alltså vilken reklamfilm eller annonstext som ledde till konvertering på din hemsida.

Innan du börjar annonsera på Youtube

Innan du sätter igång kan det vara bra att känna till lite närmare kring hur det fungerar. När du har en annons som du vill visa för potentiella kunder så hamnar den i kombination med en video som är kopplat till innehållet i din annons. Om du har en reklam på youtube om byxor så visas den exempelvis före en film om stil & mode.

Vid Youtube annonsering så betalar du per visning och klick på dina annonser och eftersom ditt innehåll bara visas för personer som har intresse för dina produkter/tjänster så betalar du bara för exponeringar som faktiskt kan leda till köp.

Priser

Priserna per visning och klick beror på hur många som vill annonsera på Youtube inom det området och vilken målgrupp man riktar sig till. Du kan däremot bestämma spärrar i förväg så att du får kontroll över din totala kostnad.

Det går dessutom att ta bort annonser på Youtube om de av någon anledning blir irrelevant för din reklam att synas där.

 

 

Reklam på Youtube – kan man inte blockera annonser?

Det går idag att som användare installera ett plug-in tillägg som gör att alla annonser inaktiveras. Det är däremot så att bara 5 % av användarna på Youtube använder denna funktion. Det är alltså inget som kommer påverka er som annonsör på en plattform där 5 miljarder videor visas varje dag. Istället är det en fördel för er eftersom det gör att ni inte behöver visa annonser för sådana som verkligen inte gillar reklam. Då riktar ni er till en mer mottaglig grupp.

Ourplays är en partner som med enkelhet och professionellt agerande tar fram lönsamma kampanjer som en trygg mellanhand mellan bolag och influencers. Tveka inte på att kontakta oss ifall du är intresserad av att vara med och skapa framtiden med marknadsföring kring influencers.