Vad kostar Tv reklam

Ett exempel på dyr annonsering

Solsidan är en av de mest framgångsrika TV-programmen i Sveriges historia. Det första avsnittet av andra säsongen hade 2,53 miljoner tittare. Att visa reklam för så många tittare kan man självklart ta bra betalt för – men hade du kunnat gissa att det kostade annonsörer 400 000 kr för en tv reklam på 30 sekunder?

Nästa självklara fråga blir då; hur många av de här tittarna är del av min målgrupp? Om vi antar att 5-10 % (vilket är väldigt optimistiskt för många produkter) är potentiella kunder så betyder det att drygt 90 % av din investering var helt onödig. Du kan alltså estimera det till; 400 000 kr * 0,9 = 360 000 kr som går till att visa reklam för folk som inte vill se den.

Det här exemplet visar hur mycket det kan kosta med TV reklam och eftersom att marknadsföringen är så dyr har den i kombination med att online-användning stiger i alla målgrupper gett upphov till flera alternativ.

 

 

Vad finns det för alternativ marknadsföring?

När man betalar 360 000 för reklam som inte kommer leda till några konverteringar så är det något som är fel. Det man då behöver göra är att rikta innehållet i sina kampanjer så att bara potentiella kunder exponeras – lite som att träffa närmare pricken i mitten av en måltavla.

När du väljer en strategi med alternativ marknadsföring kan det alltså eliminera en stor del av kostnaden utan att du går miste om försäljningstillfällen. Ett exempel kan vara CPC-annonser (cost per click annonser). Det kan vara en bild-annons som visas på en hemsida som publicerar artiklar; annonsen visas då bredvid texten. Det kostar bara en bråkdel av TV-reklam och är dessutom närmare konvertering eftersom kunden kommer direkt till köpsida när de ser annonsen online.

Ta hjälp av Ourplays Marketing

Ourplays är en partner som med enkelhet och professionellt agerande tar fram lönsamma kampanjer som en trygg mellanhand mellan bolag och influencers.

Vi värdesätter din tid och tar därför ett ägandeskap över att relationen mellan parter är så effektiv och värdeskapande som möjligt.

Vi jobbar tillsammans med de som vill vara med och utveckla en bransch som är i tidigt stadie. Tillsammans skapar vi kampanjer som med nytt och kreativt tänkande leder till en långsiktigt grundande investering.

 

Kontakta oss