Lilmix vs Esportadviser

Under tisdagskvällen den 7 Maj skulle det visa sig vara ett toppmöte i Svenska Elitserien då hemmalaget Esportsadviser fick ta emot serieledarna Lilmix. En match som är otroligt viktiga för båda lagen då Esportsadviser strider för att ta en topp 4-placering i ligan samtidigt som Lilmix behöver vinsten för att säkra en slutspelsplats. Esportsadviser väljer kartan De_Dust 2 och starta som försvarare. De visar sig även att de ska vara starkast på pistolrundan och vinner rundan med tre överlevande. Runda nummer två så får tittarna se den klassiska ‘’force-buyen’’ från Lilmix och Esportsadviser blir lite tagna i sängen och Lilmix kvitterar och ställningen är nu 1-1.

Lilmix visar varför de ligger etta just nu i Svenska Elitserien och kör fullkomligt över Esportsadviser på deras kartval. Laget jobbar som ett bra kollektiv och utförandet är mer eller mindre på världsklass. Trots ett par missar från båda lagen så slutar det med att Lilmix tar hem första halvan med 10-5 som anfallare. Andra pistolrundan drar igång och denna gången visade sig att Lilmix skulle vara snäppet vassare än Esportsadviser och man lyckas vinna pistolrundan efter två viktiga ‘’frags’’ från b0denmaster. Lilmix ångar på och resultatet drar sig ända till 13-6 innan PALM1 i Esportsadviser skulle steppa upp ordentligt och visa framfötterna med sin AWP. Rundorna kliver iväg i Esportsadvisers favör och vi har helt plötsligt ett mycket otroligt jämn match med 14-14 i rundor.

Esportsadviser är väldigt nära på att göra en jättecomeback i en så pass viktig match för dom men Lilmix lyckas slutligen låsa kistan och ta hem matchen med 16-14. Stor eloge till PALM1 som avslutar med hela 31 ‘’frags’’ i matchen och bjuder verkligen upp till dans på andra halvan. Lilmix tar åt sig tre viktiga poäng och är nu klara för slutspel i Stockholm den 31 Maj-2 Juni.

 

Stort Grattis till Lilmix!