Lilmix vinner Wintergate 19

Förra veckan var Lilmix-laget och besökte Wintergate 19 lanet i Partille, Göteborg och deltog i deras BYOC-turnering i CSGO. Turnering drogs igång under fredagskvällen där Lilmix blev lottade mot Prima Esports i första matchen. 

Kartan blev Inferno och Lilmix som varit i Trollhättan dagarna innan på bootcamp visade ingen rädsla då det fullkomligt krossade Prima Esports med hela 16-0 (!). Under nästa match skulle Lilmix få möta Amish Gangbang som tog sig vidare ifrån sin match i Upper bracket. Grabbarna i Lilmix skulle visa sig vara oerhört taggade denna fredag och återigen blev det en fullkomligt kross och slutresultatet hamnade på 16-1 för Lilmix på Dust2.

Under lördagseftermiddagen så skulle Lilmix dra igång sin semifinal i upper bracket mot TT7, men det visades sig att TT7 valde att inte spela mot Lilmix och därav fick grabbarna FFW och var nu klara för final i upper bracket. Lilmix fick nu ställas sig mot Slåsspålan2 i finalen som även var en bäst av 3 kartor. Matchen fick spelas på Wintergates esportscen och kommenteras även på stream. Lilmix skulle återigen visa sig vara det starkaste laget och lyckades slå Slåsspålan2 med övertygande siffror (16-2 på Mirage och 16-3 Train) och nu var man därmed i Grand Final på Wintergate 19.

Under söndagen vilket även är sista dagen så skulle Slåsspålan2 möta Prima Esports i lower bracket final där Slåsspålan2 visade sig vara det starkaste laget och vinna 2-0 i kartor. Grand Final skulle bli ett revanschmöte för Slåsspålan2 mot Lilmix. Publiken som hade suttit sig framför scenen trodde säkert att detta skulle bli en enkel match för Lilmix, med tanke på tidigare resultat, men Slåsspålan2 hade återhämtat sig rejält från förlusten mot Lilmix tidigare.S

låsspålan2 överraskar Lilmix helt och hållet på Mirage och stänger helt och hållet. Lilmix blir lite tagna på sängen och rundorna går iväg till Slåsspålan2s favör. I halvtid vaknar Lilmix till men de räckte inte för en comeback och skrällen var ett faktum. Slåsspålan2 hade slått Lilmix på första kartan i Grand Final med 16-14. Ett irriterat Lilmix ställde sig upp och gick igenom vad som blev fel och analyserade vad de kunde göra bättre på nästa karta. Ganska tidigt skulle det visa sig att de återhämtat sig till karta nummer 2. Lilmix tar taktpinnen och sätter fart redan från början och Slåsspålan2 lyckas aldrig komma in i matchen. Lilmix vinner karta 2 med 16-10 på Dust 2.

Tredje och sista kartan på Wintergate 19 skulle visa sig bli Inferno. Lilmix som återigen visat fina resultat på Inferno skulle inte göra någon besviken då de genast tog tag i taktpinnen och slåsspålan2 hade svårt att hitta in till bombsiterna som T. Lilmix har bra grepp genom hela matchen och vinner Inferno med 16-7 och blir då även vinnare av Wintergate 19. Ett bra genomfört event från både spelare och admins!