Internetannonsering

Olika typer av marknadsföring

Tidigare så var massmarknadsföring det vanligaste. Det gick ut på att publicera innehåll i tidningar och TV för att nå så många som möjligt. Massmarknadsföring är fortfarande stort men har fått ge mycket plats åt alternativ metoder – såsom internetannonsering och innehållsmarknadsföring. När allt sker online så vill man inte missa att synas där – och det är därför som alternativ marknadsföring har uppstått.

Massmarknadsföring – hur det fungerade förut

När man skickar samma reklam till många människor så får man en väldigt bred spridning. Det kan först låta bra men problemet är att man innehållet som du sprider inte blir unikt för varje person. En man i medelåldern kanske inte har samma intressen som en kvinna under tjugo. Därför är den här typen av kanaler inte alltid att föredra.

Alternativ marknadsföring

Alternativ marknadsföring har fördelen att det går att mycket exakt bestämma vem som ser vad och när de ser det.

Vilken slags internetannonsering finns det?

Internetannonsering är ett väldigt brett koncept men egentligen så handlar det bara om att öka sin närvaro online. För att göra det enkelt så kan man dela upp det i sökannonsering och displaymarknadsföring.

  • Displayannonser – video – Här försöker du nå kunder som surfar på olika sajter för streaming av video – t ex Youtube, Twitch eller liknande.
  • Displayannonser bild– När du är läser på en hemsida om bilar och ser en annons för nya däck vid sidan så är det en displaymarknadsföring.

Displayannonser – video

När du ser en video på exempelvis Youtube så har du kanske märkt att det ibland spelas upp en reklamfilm innan du kan se det du sökte efter. Fördelen med att vara synlig här är att du når människor som redan är intresserade av samma ämne; och de gillar formatet ”rörlig bild”. Anta exempelvis att någon vill se en film om ”mobiltelefoner”. Om det då dyker upp en film för mobilskal till ett bra pris och med snabb leverans är det ganska troligt att man klickar för att åtminstone läsa mer.

Displayannonser bild

Om du använder Googles display-nätverk så visas dina annonser på hemsidor som är relevanta för det du erbjuder.

Olika typer av marknadsföring kan vara relevant för dig beroende på vilken målgrupp du riktar dig till och vad du säljer. Det kan självklart vara så att ett traditionellt medium passar din verksamhet; kanske passar det som ett komplement till alternativ marknadsföring såsom att annonsvisningar på webbplatser. På Ourplays jobbar vi för att skapa värde både för dig som företag och influencer. Vi på Ourplays är bäst på affärer och marknadsföring för dig som bolag och dig som influencer, samt att skapa smarta och tidseffektiva investeringar.