Extraknäck som streamer

Vad är en streamer?

Men vad är egentligen en streamer? Jo en streamer är någon som liveströmmar sig själv på nätet medan man exempelvis spelar datorspel. Det må låta som en dröm – men du kan faktiskt tjäna pengar genom att enbart spela spel idag.

Hur går det till?

Hur går det till då, kanske du undrar nu? Det finns faktiskt ett par olika tillvägagångssätt för dig som vill bli en streamer. Till att börja med så behöver du välja en plattform som du ska använda för att liveströmma dig själv och ditt spelande.

Idag finns det framförallt två stycken plattformar som är populära – Youtube och Twitch. Den sistnämnda har under de senaste åren tagit en allt större marknadsandel när det kommer till liveströmmad video. På plattformen är också den allra populäraste kategorin datorspel, vilket innebär att det finns goda möjligheter för dig att nå ut till en stor publik och börja tjäna pengar.

Hur tjänar man pengar?

Även för att börja tjäna pengar på plattformen så har du ett par olika alternativ. Det första är att gå med i Twitchs egna partnerprogram. För att göra detta så ställs det dock vissa krav på dig. Det handlar bland annat om krav på antal tittare, antal återkommande tittare och antal streamde minuter.

Det finns även ett annat alternativ, vilket innebär att du kan ansluta dig till ett nätverk som innehåller både streamers och företag som vill marknadsföra sig själva era deras produkter via dina videor. Ett exempel på ett sådant nätverk är vi på Ourplays som vill vara ett självklart val för både streamers och företag. Vi hjälper båda parter att ta fram lönsamma kampanjer!

En annan stor fördel med oss på Ourplays är att vi inte ställer några krav på dig vad gäller tittare, antal streamde minuter, omsättning eller liknande. Tveka inte på att kontakta oss redan idag så kan du göra ditt spelande till ett bra extraknäck eller också ett heltidsjobb!