Apex Legends tips & tricks – Caustic

Om du har läst vår introduktion till Apex Legends, eller också spelat detta underhållande spel på egen hand, är du troligtvis medveten om de olika karaktärerna/heroes som finns tillgängliga. En av de mest populära karaktärerna är Caustic, varpå vi därför tänkte dela med oss av fem tips och tricks som du kan använda när du spelar som Caustic i Apex Legends!

 

 

Caustic – information och egenskaper

 

Innan vi djupdyker i de tips och tricks som du kan använda när du spelar som Caustic, tänkte vi börja med att dela med oss av grundläggande information och egenskaper som denna karaktär besitter.

 

Det som kännetecknar Caustic är framförallt hans möjlighet att sprida giftig gas, vilket antingen kan ske via fällor eller granater. Gasen som Caustic släpper ifrån sig skadar sakta men säkert hans motståndare, medan han själv (tack vare sin gaskmask), kan röra sig fritt utan att ta skada.

 

För att lära dig mer om denna intressanta karaktär, kan du med fördel kika in nedanstående filmklipp:

 

 

I dagsläget är Caustic en karaktär som inte är tillgänglig att spela som från start. Istället måste han låsas upp, vilket antingen kan ske genom att köpa Apex Coins för riktiga pengar, alternativt genom att tjäna Legend Tokens i takt med att du levlar upp. För att låsa upp Caustic krävs det 850 Apex Coins och 12 000 Legend Tokens.

 

5 tips när du spelar som Caustic

 

1. Nyttja fällorna i början av spelet – Caustics gasfällor bör användas i början av spelet. Genom att strategiskt sprida ut dem över kartan har du nämligen goda chanser att eliminera motståndare som letar efter loot.

 

2. Välj rätt typ av vapen – Denna karaktär trivs i närgångna eldstrider. Se därför till att välja rätt typ av vapen. Det vill säga vapen som lämpar sig utmärkt för strider på nära håll. Vi rekommenderar dig att alltid bära med dig en shotgun när du spelar som Caustic. Läs också vår tidigare artikel ”Apex Legends shotgun tips”, för att lära dig mer om hur du hanterar den på bästa sätt!

 

3. Komplettera med rätt heroes – Eftersom man i Apex Legends spelar i lag om tre, gäller det därför att slå sina kloka huvuden ihop med rätt heroes. Spelar du själv som Caustic är det fördelaktigt att ha någon annan som spelar som Bloodhound. En karaktär som kan spåra fienden genom Caustics gas.

 

4. Placera canisters nära dörrar – Ett bra tips är att placera canisters nära dörrar och andra strategiska platser där de kan användas som ett sätt att varna dig för motståndare som närmar sig.

 

5. Använd canisters för att blockera dörrar – Visste du att du kan använda canisters för att blockera dörrar? Någonting som är fördelaktigt om du själv vill fly från dina motståndare eller också om du vill stänga in dem i ett gasfyllt rum.

 

Avslutningsvis

 

Där har du det – fem hjälpsamma tips och tricks som du kan använda när du spelar som Caustic i Apex Legends. Om du vill lära dig mer om detta fantastiska spel, kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar inom ämnet: