Apex Legends tips på svenska

Det finns en mängd engelska artiklar där ute som fokuserar på tips och tricks i det nylanserade spelet Apex Legends. Nästintill inga artiklar är däremot skrivna på vårt modersmål. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av Apex Legends tips på svenska.

 

Avancerade tips och strategier i Apex Legends

 

Vi har i en tidigare artikel delat med oss av 9 nybörjartips i Apex Legends. Vi tänkte därför ta detta till nästa nivå och i denna artikel dela med oss av mer avancerade tips och strategier som kan vara användbara i Apex Legends.

 

1. Förstör dörrar – Detta må låta som ett oväsentligt tips, men faktum är att du kan ha stor nytta av det. Om du är familjär med Apex Legends sedan tidigare har du kanske noterat att det finns väldigt många dörrar på mappen.

 

Hamnar du i en intensiv eldstrid kan en stängd dörr vara skillnaden mellan liv och död. Se därför till att alltid förstöra dörrarna när du passerar dem. Det kommer du tjäna på i längden.

 

2. Våga gå utanför ringen – Precis som sin föregångare Fortnite finns det i Apex Legends ett område som inte är tänkt att vistas i. När du går in i detta område tar du nämligen skada för varje sekund som går. Ibland kan det däremot vara värt att gå utanför ringen för att exempelvis hämta värdefull loot.

 

3. Bestig höga objekt – Att du kan ta dig över lägre objekt är troligtvis ingen hemlighet. Men faktum är att du faktiskt har möjlighet att ta dig upp även på höga objekt. Efter att du hoppat kan du hålla in spacebar för att ta dig högre. Nyttja detta tips för att ta dig upp på platser där du kan gömma dig för dina motståndare och samtidigt eliminera dem.

 

4. Ändra skjutinställningar på ditt vapen – Vad många inte vet är att det på vissa vapen går att ändra till alternativa skjutlägen. Nyttja detta för att få ett övertag gentemot dina motståndare. Om du spelar på PC trycker du enkelt på tangenten B för att byta skjutläge.

 

Notera dock att alternativa skjutinställningar endast finns tillgängliga på följande vapen:

  • R-301 Carbine: Full-Auto/Semi-Auto
  • VK-47 Flatline: Full-Auto/Semi-Auto
  • Hemlock Rifle: 3-Round Burst/Semi-Auto
  • Prowler PDW: 3-Round Burst/Full Auto

5. Dra nytta av “no fall damage” – Detta tips har vi för visso nämnt i en tidigare artikel men det är väl värt att nämna igen. Till skillnad från många andra spel inom Battle Royale genren finns det i Apex Legends ingen fall damage. Du kan alltså kasta dig från klippor eller andra höjder utan att ta någon skada. Något som kan vara fördelaktigt om du snabbt måste fly från en eldstrid eller liknande.

 

6. Lär dig färgkoderna – Likt andra spel i samma genre så är vapnen i Apex Legends färgkodade beroende på hur pass bra dem är. Att lära sig dessa färgkoder är fördelaktigt för att kunna plocka upp de mest kraftfulla vapnen. Här är en lista från värsta till bästa:

  • Common (Vit)
  • Rare (Blå)
  • Epic (Lila)
  • Legend (Guld)

7. Nyttja din ”Knockdown Shield” – Det är inte ovanligt att du hittar en så kallad Knockdown Shield under spelets gång. En sköld av detta slag gör att skott från fienden blockeras. Perfekt om du exempelvis har blivit träffad och har ont om liv.

 

Avslutningsvis

 

Där har du det – 7 hjälpsamma tips och tricks som tar dig till nästa steg i Apex Legends. Om du vill läsa fler Apex Legends tips på svenska kan du med fördel kika in våra tidigare artiklar: